Waterverzachter

Het Belgisch leidingwater bevat het hoogste kalkgehalte van heel Europa. Water waarin veel kalk aanwezig is wordt vaak benoemd als hard water. Ongeveer 80% van de Belgische huishoudens heeft te kampen met hard water. Dankzij een waterverzachter vormt hard water en kalkaanslag geen probleem meer!

Kenmerken waterverzachter

Lagere energiefactuur & besparen op gezinsuitgaven

Een goede en milieubewuste toevoeging

Verlengt de levensduur van huishoudtoestellen

Water en kalkaanslag vormen geen probleem meer

Het zacht water dat geproduceerd wordt door de waterverzachter heeft enorm wat voordelen en kan je zelfs flink wat geld besparen.

Zo is het voor je huishoudtoestellen en het onderhoud ervan voordeliger omdat het de levensduur van je toestellen verlengt. Doordat er minder kalk in het water aanwezig is worden de leidingen en de toestellen zelf minder snel aangetast en creëer je dus een langere levensduur.

Ook het gebruik van wasmiddelen kan je terugschroeven, aangezien hun werking beter is in onthard water. Zo bespaar je op de aankoop van je wasmiddelen en draag je je steentje bij aan de natuur.

Besparen op gezinsuitgaven

Op flessenwater kan je voortaan ook besparen wanneer je beslist om een inwendige waterfilter mee te installeren met je waterverzachter. Het water wordt gezuiverd en gassen worden eruit gefilterd. Zo bespaar je ook nog eens flink op je gezinsuitgaven en hoef je niet meer te zeulen met grote pakken flessenwater.

Lagere energiefactuur

Ook op je energiefactuur kan je besparen dankzij een waterverzachter. Door de combinatie van kalkaanslag en hard water wordt het verwarmingsproces van de centrale verwarmingsketel bemoeilijkt. Met een waterverzachter voorkom je dit probleem.

Milieubewuster leven

Wens je milieubewuster te leven? Dan is het installeren van een waterverzachter zeker een goed idee. Doordat je minder zeep en detergenten hoeft te gebruiken, verminder je ook de impact ervan in de waterzuiveringsstations. Aangezien je ook geen flessenwater meer hoeft te kopen, draag je ook nog eens positief bij aan onze afvalberg.

Ben je ervan overtuigd dat een waterverzachter een goede en milieubewuste toevoeging aan jullie woning kan zijn?