Lekdetectie

Een waterlek in huis? Dat kan flink wat problemen veroorzaken. Een lek tijdig detecteren of herkennen is van belangrijk om de schade zoveel mogelijk te beperken. Zonder breken vinden waar het lek is? Dat kan je doen via lekdetectie.

Kenmerken lekdetectie

Ideaal om kosten en opkuiswerk uit te sparen

Lekdetectie kan worden uitgevoerd op via verschillende methoden

Gebruik van gespecialiseerde apparatuur om lek op te sporen

Dankzij onze experts weet jij in een mum van tijd wat je moet doen om dit aan te pakken

Hoe herken je nu een lek in huis?
Een lek detecteer je niet onmiddellijk omdat het vaak niet meteen zichtbaar is.

De eerste tekenen kunnen ook heel verschillend zijn en hangen af van het type lek en op welke plaats het zich bevindt.

Dankzij lekdetectie kan er via gespecialiseerde apparatuur het lek opgespoord worden en zelfs aangegeven worden via beelden.

Van zodra het lek gedetecteerd is en de lekkage duidelijk aangegeven is in het rapport kan de loodgieter hiermee aan de slag. Hij weet dankzij het rapport op exact welke plaats het lek zich bevindt en bijgevolg hoe hij te werk kan gaan.

Verschillende methoden

Lekdetectie kan worden uitgevoerd op via verschillende methoden.

  • Bij thermografische (infrarood) toestellen wordt er op basis van temperatuurverschillen het lek getraceerd en de exacte locatie ervan bepaald.
  • Via ultrasone detectie wordt er gebruik gemaakt van een transmitter die een geluidsgolf laat uitzenden. De ultrasone golf heeft in ieder medium, zoals water of lucht, een andere snelheid. Hierdoor kan precies bepaald worden waar het lek zich bevindt rond de koudwaterleidingen.

Kosten beperken

Het grote voordeel van lekdetectie? Doordat je op voorhand weet waar het lek zich bevindt, kan je op een meer gestructureerde manier te werk gaan en zal het breekwerk zich eerder lokaal bevinden. Ideaal dus om kosten en opkuiswerk uit te sparen!

Tijd uitsparen

Je kiest dus best voor lekdetectie wanneer je zoveel mogelijk tijd wenst uit te sparen, onnodige breekwerken wenst te voorkomen en efficiënt te werk wil gaan. Handig om te weten in verband met lekdetectie: je verzekering dekt vaak de kosten in geval van water- of vochtschade.

Team van experts

Heb jij een lek in huis en wens je dit zorgvuldig op te sporen en aan te pakken? Dankzij onze experts binnen lekdetectie weet jij in een mum van tijd wat je moet doen om dit aan te pakken. Maak tijdig je afspraak of contacteer ons vrijblijvend!

Heb jij een lek in huis en wens je dit zorgvuldig op te sporen en aan te pakken? Maak tijdig je afspraak of contacteer ons vrijblijvend.