Warmtepomp

Warmtepompen worden steeds meer geïnstalleerd tijdens verbouwingen, ook bij nieuwbouwwoningen is de warmtepomp een van de meest voorkomende keuzes. Gezien de steeds strenger wordende energie-eisen bij verbouwingen en nieuwbouw, wordt er sneller voor de installatie van een warmtepomp gekozen.

Kenmerken Daikin warmtepomp

Sterk aan populariteit toegenomen vanwege de strenger wordende energie-eisen

een milieubewust en duurzaam systeem

Verbruik is minimaal en je rendement ligt hoger

Fluisterstille werking dankzij de Daikin technologie

Mocht je nog twijfelen aan het nut van een warmtepomp,
kan je best deze voordelen eens grondig bekijken.

Een warmtepomp heeft een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot, wat het dus een groot milieuvriendelijk karakter geeft.

De Daikin lucht/water warmtepompen lage temperatuur zijn de optimale keuze voor nieuwbouw of nieuwbouwprojecten. In combinatie met vloerverwarming of radiatoren met lage temperatuur is er minder energie nodig om uw woning te verwarmen. De Daikin lucht/water warmtepompen zijn ontworpen in Europa, voor Europa en zijn het hele jaar door geschikt voor elk Europees klimaat.

Naast het onderhoudsvriendelijk karakter, heeft een warmtepompsysteem ook nog eens een lange levensduur wat het ook kosten-efficiënt maakt. Gemiddeld gaat een warmtepompsysteem 20 jaar mee. 

Minimaal verbruik & hoog rendement

Een warmtepomp regelt de temperatuur door warmte over te dragen. Een warmtepomp heeft drie essentiële onderdelen: de buitenunit (verdamper), de binnenunit(s) (condensor) en het koelmiddel. Het koelmiddel draagt de warmte over wanneer het tussen de buiten- en de binnenunit(s) circuleert.

 

Door hernieuwbare energie uit de lucht te halen, zorgt onze Daikin Altherma lage temperatuur op een duurzame manier voor verwarming, koeling en sanitair warm water in uw woning.

 

  • Aangedreven door 75% hernieuwbare energie uit de lucht en slechts 25% elektriciteit
  • Heeft energierendementslabel A++ voor verwarming
  • Combineer uw warmtepomp met ondersteuning voor zonnesystemen om meer te besparen op sanitair warm water

Milieubewust en duurzaam

Door te kiezen voor een systeem met een warmtepomp kies je dus voor een milieubewust en duurzaam systeem. Dit gaat hand in hand met de normen en eisen die ons enerzijds opgelegd worden, en waar we anderzijds ons steentje aan de natuur mee willen bijdragen.

Overtuigd van de voordelen van een warmtepomp? Neem dan gerust contact met ons op en wij plannen volledig vrijblijvend je gesprek in.