Vloerverwarming

Een mooi en zeer gegeerd alternatief op verwarming met radiatoren is vloerverwarming. De voorbije jaren heeft het sterk aan populariteit toegenomen vanwege het energiezuinig aspect. Daarnaast is het ook nog eens ruimtebesparend en esthetischer aangezien je geen zichtbare radiatoren in huis hebt.

Kenmerken vloerverwarming

Sterk aan populariteit toegenomen vanwege het energiezuinig aspect.

Ruimtebesparend en esthetischer aangezien je geen zichtbare radiatoren in huis hebt.

Beter behoud van temperatuur en gelijkmatige verspreiding.

Naast verwarmen kan er ook gekoeld worden met vloerverwarming.

Ondanks het feit dat vloerverwarming niet zichtbaar is,
heeft het wel dezelfde werking als radiatoren.

De centrale verwarmingsinstallatie warmt het water op dat via een netwerk aan leidingen de warmte verdeeld over de verschillende verwarmingselementen.

Gezien de verdeling over de elementen via leidingen onder het vloeroppervlak gebeurd heb je ook een gelijkmatigere verdeling van warmte binnenin de kamer. Dankzij de thermostaat stel je dan ook makkelijk de gewenste temperatuur in.

Wanneer je grotere oppervlaktes moet verwarming is vloerverwarming aan te raden. Gezien de leidingen gelijkmatig verdeeld zijn onder het vloeroppervlak behoud je beter je temperatuur en is de verspreiding ervan gelijkmatig. Met radiatorverwarming heb je sneller te maken met temperatuurschommelingen omdat de warmte van radiator naar radiator moet overgedragen worden.

Tal van voordelen

Naast het aangenamere binnenhuisklimaat heeft vloerverwarming nog enkele voordelen.

– Dankzij vloerverwarming kan je zo’n 20% op je energiefactuur besparen aangezien ruimtes met een lagere luchttemperatuur kan worden verwarmd.

– Je kan de thermostaat gemiddeld 2°C lager zetten aangezien de toevoer van warmte veel constanter is.

– Daarnaast is vloerverwarming ook makkelijk te combineren met andere systemen zoals warmtepompen of zonnepanelen.

Prettig & huiselijk gevoel

Indien je zelf al eens in een ruimte geweest bent met vloerverwarming, herken je het zeker! Het voelt enorm prettig aan om op te stappen, en het draagt bij aan dat warm, gezellig huiselijk gevoel dat iedereen wenst te creëren in zijn thuis.

Dubbel comfort

Naast verwarmen kan er ook gekoeld worden met vloerverwarming door middel van een aansluiting met een koelmachine of een warmtepomp. Dat is dubbel comfort in één installatie.

Volledige begeleiding

Heb je interesse in vloerverwarming, of ben je op zoek naar de juiste partner om aan de slag te gaan met jouw verbouwing? Wij begeleiden het volledige proces van afbraak tot opbouw en houden rekening met jouw timing.

Heb je interesse in vloerverwarming, of ben je op zoek naar de juiste partner om aan de slag te gaan met jouw verbouwing?